Jag älskar att måla. När jag släpper taget om tankarna och låter färgerna flöda, då glömmer jag tid och rum. För mig är det viktigt att måla utan krav att avbilda verkligheten och istället låter jag mina känslor och min fantasi komma fram på dukarna. Det är fantastiskt kul och inspirerande att mitt skapande både skänker mig och andra människor glädje och njutning.

 

Under många år har jag stressat alltför mycket, dessutom har jag sedan ett antal år tillbaka diagnosen ms, multipel skleros och därför är jag idag noga med att ta hand om mig själv genom mindfulness och yoga. Även konsten är ett sätt för mig att må bra, den finns där inom mig och de senaste åren har jag ägnat den en stor del av min lediga tid.

 

Jag har tecknat och målat sedan barnsben. Timmar i streck kunde jag sitta vid mitt skrivbord och rita. Under årens lopp har jag använt olika tekniker och gått kurser i teckning, kroki och akvarellmålning. Jag har även gjort en hel del digitala illustrationer.

 

2011 kom jag i kontakt med Vedic Art, en frigörande målarmetod där kunskap om livet och konsten möts. Metoden öppnar upp för fritt skapande utifrån ditt inre. Under flera år gick jag både grund- och fortsättningskurser. Sommaren 2015 utbildade jag mig även till lärare i Vedic Art. Metoden har helt klart varit stor inspiration för mig och bidragit till att konsten nu fått ett allt större utrymme i mitt liv. Jag bor i Bromma utanför Stockholm och är ofta på Gräsö i Roslagen.

 

Välkommen till min konst!

Helene

 

 

H E L E N E

L A N D E R S T E N

 
K O N S T

© 2015 HELENE LANDERSTEN