H E L E N E

L A N D E R S T E N

 
K O N S T

FÖR NJUTNING OCH GLÄDJE 

 

Det är så inspirerande att mitt skapande kan skänka andra glädje och njutning. Det magiska hände när jag började skapa fritt och lät intuitionen styra. Plötsligt hade jag målat tavlor som både mina vänner och jag själv längtat efter. Målningar utan krav att avbilda verkligheten, som ger oss möjlighet att stanna upp en stund och sjunka in i de vackra färgerna. Hjärnan stimuleras också av att fritt få tolka en målning, vila från logiskt tänkande och stress. 

 

De mest fascinerande målningarna kommer till när jag är helt närvarande i nuet och går på känsla. Skapandeprocessen pågår med många lager färg. Min inspiration kommer ofta från den färgprakt som finns i vår underbara natur med vackra blommor. När jag låter färgerna flöda, då glömmer jag tid och rum.

 

Jag har tecknat och målat sedan barnsben. Timmar i streck kunde jag sitta vid mitt skrivbord och rita. Under årens lopp har jag använt flera olika tekniker och uttryck. För 10 år sedan kom jag i kontakt med Vedic Art, en frigörande målarmetod där kunskap om livet och konsten möts. Metoden öppnar upp för fritt skapande utifrån ditt inre. Sommaren 2015 utbildade jag mig även till lärare i Vedic Art. Jag har hållit en del kurser men jag fokuserar på att själv måla och ge konsten ett större utrymme i mitt liv. Jag bor i Bromma utanför Stockholm och är ofta på Gräsö i Roslagen.
 

Välkommen till min konst!

Helene

 

©  HELENE LANDERSTEN