H E L E N E

L A N D E R S T E N

 
K O N S T

JAG ÄLSKAR ATT MÅLA 

 

Det är härligt och inspirerande att mitt skapande både skänker mig och andra glädje och njutning.

 

När jag målar låter jag fantasin styra. För mig är det viktigt att måla utan krav att avbilda verkligheten. Men jag inspireras mycket av blommornas färgprakt och naturen.

Skapandeprocessen pågår med många lager färg. När jag låter färgerna flöda, då glömmer jag tid och rum. Vissa dagar kan jag också få känslor av prestationskrav. Men då försöker jag hitta tillbaka till närvaron i nuet och skapa fritt i ett flow.

Jag har tecknat och målat sedan barnsben. Timmar i streck kunde jag sitta vid mitt skrivbord och rita. Under årens lopp har jag använt olika tekniker och uttryck.  

För 10 år sedan kom jag i kontakt med Vedic Art, en frigörande målarmetod där kunskap om livet och konsten möts. Metoden öppnar upp för fritt skapande utifrån ditt inre. Att uttrycka känslor med färg och struktur var så härligt. Plötsligt hade jag målat tavlor som både jag och mina vänner letat efter.

Sommaren 2015 utbildade jag mig även till lärare i Vedic Art. Jag har hållit en del kurser men jag fokuserar på att själv måla och ge konsten ett större utrymme i mitt liv. Jag bor i Bromma utanför Stockholm och är ofta på Gräsö i Roslagen.

 

Välkommen till min konst!

Helene

 

 

©  HELENE LANDERSTEN